Konyha tisztítása

Konyha tisztítása

Utolsó frissítés: 2021. szeptember 21.

Konyha tisztítása

A legoptimálisabb tisztítás, ami alkalmazható minden konyhánál, kevés tisztítószert (mely semmilyen karcolódást okozó anyagot nem tartalmaz) keverünk össze meleg vízzel. Rendszeres tisztítással elkerülhető a makacsabb szennyeződés megjelenése. Amennyiben mégis erőteljesebb tisztítást igényel, puha ruhával, vagy szivaccsal enyhe nyomással eltávolítható a szennyeződés. Súrolószer, folteltávolító, körömlakklemosó, hígító használata roncsoló hatással lesz a konyhabútorra, ezért ezeknek a szereknek használata nem javasolt.

Különös figyelmet igényel az egyszínű, magasfényű bútorok tisztítása. Az ilyen bútorajtók, fiók előlapok, és egyéb felületek különféle bevonótokkal vannak ellátva, mely a fényességüket adja. Ha zsíros ujjnyomokat, vagy egyéb ilyen jellegű szennyeződést kell a felületről letisztítani, akkor e művelethez csak folyékony, semleges hatású, enyhe, zsíroldó mosogatószeres, mikroszálas textília használható, és a nedves tisztítás után azonnal szárazra kell törölni a felületet.  A vékony vizes bevonat egy idő után fátyolossá teszi a fényes bevonatot, ami észrevehető egy idő után.  A fényes felületek tisztításához olyan tisztítószert ajánlunk, amely nem hagy nyomot, jól tisztít, és fertőtlenít, maradék nélkül elpárolog a felületről.

Néhány webáruház, kiemelt figyelmet fordít erre, mint például a Domusz áruház, és a termékeikhez hasznos tanáccsal, információval látják el a leendő vásárlóikat. 

FONTOS! A tisztításhoz bármilyen karcmentes súrolószer, hideg zsíroldó vagy maró hatású szer alkalmazása éppen olyan káros hatású lehet, mint a dörzsis mosogató szivacs. Ezek eltávolíthatatlan felületi sérüléseket okozhatnak. Óvjuk konyhánkat, ezek kerülésével.